НОВА ТВ Руски имперски бижута, изнесени тайно от британски дипломат по време

...
НОВА ТВ
Руски имперски бижута, изнесени тайно от британски дипломат по време
Коментари Харесай

Продават бижута на велика княгиня на търг в Женева

 Народоосвободителна въстаническа армия ТВ Руски имперски бижута, изнесени скрито от английски дипломат по време на революцията от 1917 година, ще се продават на търг идната седмица в Женева.

Сред най- впечатляващите бижута в сбирката са обичаните обеци и овалната брошка със сапфир и елмаз на великата княгиня Мария Павловна, която е вуйна на последния съветски император Николай Втори.

Наддаването ще се организира от аукционната къща " Сотбис " на 10 ноември. Британски посланик е избавил сбирката преди идването на власт на болшевиките. Самата Мария Павловна бяга от революцията и умира във Франция през 1920 година.

" Бижутата са принадлежали на Великата княгиня Мария Павловна, която е била кралицата на светския живот в Санкт Петербург. Тя е била брачна половинка на великия княз Владимир, наследник на Александър Втори и е имала фантастична сбирка от бижута, тя е обичала бижутата. Тя е избягала от Русия през 1919 година. Преди това, през 1917, тя дава бижутата на другар, който е английски посланик. Това е господин Албърт Хенри Стопфорд, който избавя обичаните й движимости ", изясни водещият специалист по бижута Оливие Вагнер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР